Yüksek Basınç Kompresor


Kompresörler, gazın basıncını, hacmini düşürme veya hızını artırma yolu ile yükselten araçlardır. Kompresörlerin vidalı, pistonlu, seyyar dizel vidalı, yüksek basınç kompresörleri olmak üzere kullanım alanına göre çeşitliliği artar. Vidalı kompresörler, endüstriye yönelik üretim faaliyetlerinde maksimum düzeyde verimlilik sağlayan araçlardır. 

Güvenli, tasarruflu, iş güvenliği açısından emniyetli, yüksek verimlilik oranıyla kuruluşlar için önemli bir seçenektir. Maksimum performansla giderleri çok düşük olması, enerji tüketimini azaltan özellikleriyle vidalı kompresörler, uzun ömürlü kullanıma sahiptir. Motor hızı kullanıcının hava ihtiyacına göre ayarlanan tasarımları avantaj sağlar. Seyyar dizel vidalı kompresörler, inşaat, maden, sondaj gibi sabit olmayan alanlarda kullanılır. Kompresörlerin üretim aşamasında üzerine aydınlatma sistemi konularak görüşü de sağlar. Yeni teknolojik ürünler olan turbo vidalı kompresörler enerji ve yer tasarrufu sağlarken, kullanıcıya  kolay kullanım avantajları da sunar. 

Pistonlu kompresörler orta ölçekli kurumlar için idealdir. Düşük devirle çalışan pistonlu hava kompresörleri, yeni teknolojiler kullanılarak çeşitleri artırılarak değişik iş alanlarına hizmet vermektedir. Örneğin nakliyelerde kullanmak için tasarlanan alçak basınç kompresörler, elektrik motorları için değişik kapasitelerde çalışan dizaynlar da vardır. Pistonlu kompresörler üretilirken modelinde entegre yağ pompası alüminyum kombi radyatörü ile düşük çalışma sıcaklıklarında sürekli çalışırlar. Pet şişe endüstrisinde de kullanılan bu kompresörler pistonlu şişirme kompresörlerdir. Endüstri alanında en çok elektrik ile çalışan yerinde sabit duran kompresörler tercih edilir. 

Yüksek basınçlı pistonlu kompresörler, otomotiv, denizcilik alanlarında da kullanılır. Soğutma, serpantin akuple soğutma fan motoru ile iyi bir soğutma işlemi yapar. Yüksek basınç kompresörleri arasında plastik, proseslerinde, dalgıç merkezlerinde, uçak yer hizmetlerinde sabit yüksek basınç solunum kompresörleri vardır. Benzin veya dizel ile çalışan pistonlular daha çok gezen kompresörlerdir. İnşaat, yol yapımı gibi işlerde işlevseldir.

http://yigitsan.com.tr/yuksek-basincli-pistonlu-kompresorler/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOMPRESÖR SİSTEMLERİ VE ÇEŞİTLERİ

Pistonlu Kompresör

Gaz Buhar Kompresoru