Kompresör Makinesi

Havayı ve havadaki gazı atmosfer bacasından yüksek basınç ile sıkıştırılmasına kompresör makinesi denir. Gaz sıkıştırmayı sağlayan bu makineler elektrik akımı veya mekanik sistem ile çalışan iki türde üretilebilmektedir. Ayrıca vakum üretirken de bu makine kullanılabilir. 

Bunun yanı sıra atmosfer tabakasının altına inmek için de kullanımı vardır. Eğer bu şekilde çalışmaya devam eder ise kompresör makinesi içerisindeki havayı veya gazı dışarı atar. Bu makineyi kullanan kişilere göre farklı çalışma şekilleri ile alanlarına göre üretilmiştir. Örneğin, ileri-geri, merkezkaç, jet, dönel pozitif yer değiştirmeli,  eksenel akımlı, hidrolik, gaz ve buhar kompresörleri üretilmektedir. Bu makineler çoğu çalışma alanına uygun olarak tasarlanmıştır. 

Ayrıca çeşitliliği ve işlevinden dolayı fiyatları da farklıdır. Genellikle arıza olması durumundan dolayı düşük fiyatlı makineler tercih edilebiliyor. Piyasada bir birinden farklı markalar vardır. Siz de bu makineden alacaksanız bütçenize uygun ve işlevine göre tercih edilebilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOMPRESÖR SİSTEMLERİ VE ÇEŞİTLERİ

Pistonlu Kompresör

Gaz Buhar Kompresoru