Dizel Vidalı Kompresör


Dizel Vidalı Kompresör
Teknolojik gelişmeler genel manada hayatımıza yön veren önemli gelişmeler olarak ifade edilmektedir. Bahsi geçen bu durumla alakalı olarak çok sayıda farklı örnek vermek mümkün olmaktadır. Çünkü bu gelişmelerin ortaya çıkarılma amacı genel anlamda hayatın daha kolay kılınması olarak açıklanabilir. Bu gelişmelerin yansımaları çok önemli bir biçimde görülebilir. Bu kolaylıkların sağlanması noktasında teknolojinin en net biçimde gözlemlenebileceği saha olarak makinelerden örnek vermek daha doğru olur. Bu durumun asıl nedeni, insan gücü ve zaman faktörlerinin iyi bir biçimde yönetilmesidir. Bu yönetim genel manada teknolojik varlığa bağlı olarak ortaya çıkar. Söz konusu gelişmelerin bu yönetimi sağlama noktasında bir zemin görevi gördüğünü ifade edebiliriz. Makinelerin varlığı ile daha iyi bir sürecin ortaya çıkıyor olması, insan gücünü farklı alanlarda kullanmayı mümkün kılan en önemli nedendir. Bu noktada makine sistemlerinin ciddi şekilde önem arz ettiğini de belirtmek gerekmektedir. Bu sayede önemli ölçüde makineler üzerinde var olan gelişmeler takip edilmektedir. Bu anlamda verilebilecek örnekler  içinde çok çeşitli sistemler vardır. Bu sistemler dahilinde var olan örnekler için kullanım alanları gerek orta ve gerekse de bağımsız olabilir. Kompresörler bu anlamda ara birimler olarak adlandırılabilir. Dizel vidalı kompresör bunlardan bir örnektir.
Kompresörler yukarıda anlatılan sistemler arasında çok önemli bir yer kaplar. Bu durumun çok daha önemli detayları vardır. Kompresörler havanın sıkıştırılarak yüksek basınçlara çıkarılması temelinde çalışan sistemlerdir. Bunların yanı sıra farklı çeşitlere ayrıldığını ifade etmek gerekir. Dizel vidalı kompresör bu anlamda tercihi yaygın olan bir örnektir.
Dizel vidalı kompresör genel olarak çalışma sisteminde değişiklik olan kompresörlerdendir. Dizelle çalışan bu kompresör örneğinde özellikle elektriğin olmadığı ortamlarda çalışabiliyor olması ayırt edici özelliğidir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOMPRESÖR SİSTEMLERİ VE ÇEŞİTLERİ

Pistonlu Kompresör

Gaz Buhar Kompresoru